Versenybeszámoló: Korok bajnoka, Isteni szövetség – 2023. 09. 30.

A Korok Bajnoka versenysorozat Isteni szövetségig bezárólag játszható állomása egyik kedvenc versenyem volt az évben. Nagyon kinyílt a lehetőségek tára, nem is hinné az ember, hogy mennyi minden jó és izgalmas lap rejtőzködött abban az érában. És még az eredményem is igen jó lett.

A pakli

Mielőtt rátérnék a versenybeszámolóra, ejtenék pár szót a deckről, ami szerintem most elég jól sikerült, úgy érzem sikerült az akkoriban fixnek és teljesen beálltnak gondolt metán egész jól fogást találnom, s tudtam innoválni.
Ebben a metában kettő domináns pakli volt, a nagylényes kontroll és a Notermanthi. Ezek teljesen más koncepciójú paklik, más jó ellenük és mivel szinte nincs húzás, ezért nem igazán engedhető meg egy meccsen se, hogy az adott matchup-ban halott lapokat szorongasson az ember.
Az volt az alapgondolatom, hogy a Lidérc, Ködmangó és motyogó univerzálisan erős, kb. megoldhatatlan lapok, s hosszútávon behozhatatlan előnyt adnak. Érthetetlen, hogy vajon anno miért nem játszottak velük kontrollba, főleg mert a Lidérc lényként is elég jó.
A pakliépítéskor a fő célom az volt, hogy olyan összeállítást rakjak össze, ami mindkét fő ellenfél ellen legyen jó már alapból, le tudja szedni a Griffőnixet, Trikornis herceget és a Notermanthit is. Emiatt került be Sheran is, hogy Sheran lázadás vigye őket, s azért nem akartam nagy lényeket használni, hogy a lázadás mindig az ellenféltől szedjen le.
A gyűjtős lapokat persze nem felhúzni hanem pakliból dobni, ezért patkány és lidércúr került be elsőként. S hogy kézből is el lehessen engedni őket, Szirének énekét és Trükkmestert használtam. Ének elsősorban horda ellen, de kontrol ellen is volt hogy okozott meglepetést. Trükkmester elsősorban kontroll ellen jó, és a vártnál is jobban működött.
Sárgát igazából az Őskáosz miatt választottam ( már nincs rajta a paklifotón ), egyet kértem Poroszkai Lacitól, gondoltam kipróbálom – egészen siralmas lap volt. Persze a counterek is igen-igen jól jöttek, a Trükkmester pedig csak az utolsó pillanatban került be.
Kéket igazából nem a szirének ( azt lehetett volna Savgólemmel, Fairlight trükkel helyettesíteni ), hanem a Szörnybűvölés matt választottam, egészen obszcén erős lap ezen a formátumon.
Az említett nagy lényeket még Sheran lázadással, Holtak hívó szavával, Sötét halállal, Halvaszületettlel és Csipkerózsika álmával vártam ( utóbbit részben a Kísérteties bajnok miatt választottam ). Ölésnek még Szőrös bozsó és Pszí elementál ment be. Nem zavarják a Sheran lázadását.
Sokat kacérkodtam még Rothadó mocsarak használatán, de ez annyira újszerű ötlet, hogy nem mertem alapból berakni, így csak sideba került be ( három darab, a fotón már csak egy darab van ). Horda ellen is kissé halott lapnak érződik, másik motyogós pakli ellen meg borzalmas lenne. Sejtettem, hogy van benne potenciál és valóban jól működött.
Ami meglepő lehet, hogy nem játszottam Tudatrombolással , de ezúttal nem éreztem túl fontosnak, túl sok helyet foglaltak a gyűjtőd lapok, s ez már így nem fért be. De nem is nagyon hiányzott.
Horda ellen nem játszottam, de szerintem jó lenne ellene, s a sima kontroll ellen is favoritnak érzem a pakli ( olyan 60%-osnak gondolom, ami szerintem bőven jobb mint sima kontroll mirror 50-50 esélye ).

Versenybeszámoló

Első forduló – Horváth Zsolt

Rögtön a legelső meccsen bejött a nagy, titkos aggályom: lehet elég szélsőségesen is húzni a paklival. Első 5 lapból sikerült 2 Holtak hívó szavát és 2 Ködmangót húzni – gondoltam, hogy itt nagy babérok nem fognak nekem teremni. Zsolt klasszikus kontrollal játszott – ami ellen ugye elvileg jó vagyok, de nem ilyen nyitó kéz kéne. A részletekre nem emlékszem, de nagyon sokáig hátrányból, az életbenmaradásért küzdöttem, kínkeservesen fordítottam, s sikerült pár Ködmangót a gyűjtőbe juttatni. A gond a 8ép-m volt, amit pont 2 Gömbvillámmal meg lehetne oldani. Szerencsére egy villámot elhasznált egy Lidércúrra. Ha megtartja és rövid időn belül húz még egyet nyerhetett volna – igaz jóval kevesebb köre lett volna hátra az úr miatt – de nem így történt, s nyertem. Side javított a paklimon, ő nagy javulást nem tudott elérni. A másodikban normálisabban húztam, aránylag könnyen győztem, épp az utolsó percben.
5:1

Második forduló – Lipták Ádám

Ádám szinte teljesen ugyanazzal a paklival indult, mint Zsolt. Amint ez kiderült, örömmel vettem tudomásul, mert az elmélet és a tapasztalat is azt mutatta hogy favorit vagyok. A változatosság kedvéért gyengén húztam, különösen a második meccsben. Mindkét meccsben voltak izgalmas pillanatok, ide-oda bűvölt Piromenyét, Griffőnix – utóbbit egy Elmeféreggel tudtam visszacsalogatni. Az izgalmas momentumok és a küzdelem lecsillapodása után Ádámnál elfogyott a kraft és a Ködmangók, Lidérc és Motyogók szép lassan behozhatatlan előnyt építettek nekem. Harmadikra ismét nem maradt idő.
5:1

Harmadik forduló – Takács Károly

Karcsi – tőle eléggé megszokott módon – Pénz szentélye paklival indult, ami véleményem szerint elég szélsőséges pakli, nagyon sok mindennek kell jól összejönnie, hogy tudjon működni. És különösen fájdalmas, hogy most nem volt Abarrun segítsége. Első meccsben extrém rosszul húzott, 3. és 4. körben hoztam 1-1 Lidércurat és nem tudott velük semmit se kezdeni.
Sideból tudtam betenni olyan lapokat, melyek javítottak rajtam. A második meccsen fel tudott építeni egy Pénz szentélyét, le is szedte a lényeimet – kivéve a Szőrös bozsót, amivel ha jól értettem nem tudott mit kezdeni, s le is verte a szentélyt. Ezzel elszálltak az esélyei. Harmadik meccsen jött harmadik körben egy Trükkmester, amit két Gyenge erejével próbált megoldani, de Agybénítottam, majd pár kör alatt eldobattam a kezét.
6:0

Negyedi forduló – Panyik Zoltán

Zoli szintén kontrollal játszott – amin kicsit meglepődtem, valami innovatívabb paklira számítottam volna tőle. Első meccsen 2-2 Ködmangó, Sötét motyogó és Lidérc volt a kezdőkezem. Pár környi szenvedés után feladtam – esélyem se volt, s az is jó nem nagyon derül ki a paklimból túl sok minden.
Második meccset kezdtem, a változatosság kedvéért megint húztam 1-2 mangót meg motyogót – ahelyett hogy a dobató lényeim adták volna őket ingyen. Értelmes lapot nem igen húztam, amit leraktam megoldotta, s nőtt szépen az előnye. Egy Szörnybűvölt motyogómat 3 counterrel is megvédte ( igen helyesen ), majd érkezett egy Északi tűzsárkány, ami kezelésbe vette a lényeimet, s én csak arra élhettem, hogy a felhúzott egy szem Szörnybűvölésemre hátha nincs countere – a gond csak az volt, hogy két kör múlva lesz rá manám. Köv körben leraktam egy Trükkmestert, “elfelejtettem” felvenni a motyogót, majd azt követően dobattam kettőt, s sikeresen elbűvöltem a sárkányát. Ő nem tudta megoldani, főleg mert Trükkmester közben szépen eldobatott mindent. Nem hittem volna, hogy ezt hozom.
Harmadik meccsen – a változatosság kedvéért – egyből húztam egy Ködmangót kezdésre. Szerencsére húztam egy Rothadó mocsarat is, amivel megszabadultam egy mangótól, de nem sokáig örülhettem mert Mágiatörte kis counter csata után. Később kínkeserves küzdelmet folytattam egy DEM-ezett Trikornis herceggel, ami 2 bozsót, 1 Pszí elementált, számtalan motyogót kapott el. Ködmangók miatt volt elég VP-m az állandó motyogózásra, de azért túl jól nem álltam. Néha egy-egy instant csinált lukat az őrposztomba, s be-beütött 4-eket. Fordulópont lehetett, amikor Halvaszületett elcsípett egy tűzsárkányt – csak közben már a Trikornis levert 2-ig, szóval volt félnivalóm a Gömbvillámtól, amiből még egy se ment ki. Hosszú állóháború után végül összehúztam annyi leszedést, ami kiirtotta a herceget, s már countere se volt rájuk. Motygóim átvették a terepet, jó eséllyel néhány körön belül nyerek – de lejárt az idő. Utána kiderült, hogy kisideolta a villámokat.
3:3

Ötödik forduló – Poroszkai László

Laci nagyon ötletes dobatós – gyűjtős paklival tolta. Ő is Ködmangó, Motyogóra épített, meg játszott Gránit őrszoborral is. Neki sokkal kombósabb paklija volt, ami ha kiépül, akkor tehetetlen vagyok ellene – cserébe nagyobb eséllyel húzhat összefüggéstelen kezeket.
Az első meccsben aránylag gyorsan feladtam, miután kidobatta a kezem, és a saját gyűjtője már szépen gyarapodott.
Boldogan sideoltam be a Megvadult kecskebakot, s pár apróságot. Nagy szerencsémre egész értelmesen húztam a másodikban – voltak lényeim, Gyenge erejével tudtam Agy kifacsarást counterlni, s Laci nem húzott kellőképpen jól hogy útján állja a seregemnek.
Harmadikba ismét egész jól húztam, sőt mondhatni kiemelkedően jól. Ez volt az első meccsem a versenyen, ahol nem húztam első körben Ködmangót, sőt! első körben dobtam egyet patkánnyal. Tudtam Leah hatalmát Gyenge erejézni és ez elég tempót adott, hogy a counterekkel bevédett lényeim bevigyék a végső csapást.
4:2
Mázlimra Zoli döntetlenezett, így megnyertem a versenyt.

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.