Versenybeszámoló: Beszűkült látókör 3. kör – 2024. 06. 01.

A legutóbbi retro HKK versenyen ismét nagy volt az érdeklődés, ezúttal 29-en gyűltünk össze a megmérettetésre. Ez azért is igen szép szám, mert többen voltunk, mint a legtöbb kortárs HKK versenyen. Igaz, azokból a versenyekből sokkal-sokkal több van, retróból pedig havi 1-2.

Úgy tűnik a Túlélők Földje újrakiadás sikeresen bevonzotta a játékosokat a retro formátumba, s lehetséges hogy ez a versenysorozat az átlagosnál izgalmasabbnak hangzott.

Tiltott lapok

A versenyen az alábbi lapok voltak tiltottak.

A versenysorozat összes állomásának tiltólistája: https://docs.google.com/spreadsheets/d/16XoseD4soy5xvtiXOftzRRDESjm-aIF5YV6az5zB7hY/edit?usp=sharing

Pakli

A metából kiszorult rengeteg erős lap, amivel a gyors kombópaklikat meg lehet akadályozni, vagy be lehet lassítani a játékot. Mármint a triviálisak közül. Én úgy tippeltem, hogy ezt mindenki más is észre veszi, s bepróbálnak majd mindenféle kombót, ami Bőség zavarára fog épülni, s jó eséllyel lesz is az első kettő közt Bőséges deck. Vagyis ha szeretnék egy nagyot kombózni, ez lesz a nagy lehetőség.

A szürke-trafó -ra épülő paklikat annyira nem szeretem én elég lutrinak érzem, s nagyon sérülékenyek a Lady Olívia trükkje és Tudati égetés ( mint triviális side lapok ) elégeti őket. Áldozós decktől kicsit ódzkodok, könnyen lehetnek olyan húzások, ahol túl sok az áldozós vagy áldozható lap. A rend kedvéért rákérdeztem Poroszkai Lacinál, van-e 3 Templomi orgonája, mert akkor be lehetne vetni a világon először az Őrület temploma – Templomi orgona kombót, ami ráadásul a feltételezett kombós-pörgős metában igazi sztár lehet. Volt neki. Én meg úgy voltam, hogy ennél ideálisabb meta nem lehet erre, így induljunk el ebbe az irányba.

Gépezet adta magát, orgonával elég jó kombó. Mivel Kisebb zan tiltott, így inkább a hordás vonalat vetettem be, még némi élőholtat is beraktam a stabilizálás kedvéért. A végső pakliösszeállítással maximálisan elégedett vagyok, most se változtatnék rajta. ( Illetve de: már deck összerakáskor is volt olyan érzésem, hogy fehér helyett barnával erősebb lehet a deck, s mivel mindig színt cseréltem, ebben lehet is valami. De ha már eldöntöttem, hogy orgona deckkkel indulok, akkor maradjunk ezen a pályán )

Ez lett a side; ezzel már teljesen le tudtam fedni a meta legvalószínűbbnek gondolt paklijait.

Versenybeszámoló

A végeredményen kívül kevés mesélni való van erről a versenyről. Az első fordulóban kikaptam 2:1-re Panyik Zolitól, utána nyertem a maradék négy fordulót 3:0-ra. Mindez az 5. helyre volt elég, ami elég elszomorító összességében. Hogy még fájdalmasabb legyen, biztos vagyok benne, hogy Zoli ellen erős favorit voltam, elvileg sokkal lassabb a deckje. Első meccsünkön hibáztam egyet, amit egy kis kockáztatással kombóztam: nem áldoztam fel egy Templomi orgonát és úgy fegyvereztem le. A kezében lévő 7 lapból 4 azonnalija is volt – s bár az Illúziósárkányt megoldotta volna a Haarkonom, még így is egyel több, mint amennyit eldobatok. Második meccsünkön annyira jól húztam, hogy ez három meccsre is elég lett volna. Harmadik meccsen egyből meg is lett a böjtje: a verseny legrosszabb húzását produkáltam, 3. körben Visszaléptem és 6 lapot kellett dobnom – mindezt úgy, hogy Zoli kezdett. És még így is kiélezett volt a meccs.

1. helyezett – Szabó Péter paklija

2. helyezett – Szabó Zoltán paklija

3. helyezett – Panyik Zoltán paklija

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.