Versenybeszámoló – 2022. 03. 26. – Hagyományos

15-en voltunk a versenyen. Ez annyira nem tűnik soknak, de legyünk őszinték. Az első alkalomra égre-földre öten jöttünk össze és azóta – a februári kilengés kivételével – lassan de biztosan nőtt a létszám versenyről versenyre. Most abszolút benne volt a pakliban, hogy átlépjük a 16-os korlátot és 5 fordulót fogunk tartani, és ez azért egy ennyire periferikus formátum esetén azért szerintem epic. Úgyhogy azzal kezdeném, hogy hatalmas köszönet mindenkinek, aki részvételével, kommentekkel, kérdésekkel, etc. hozzájárul kis közösségünk fejlődéséhez! 🙂

Nekem a versenyre a készülés szerda este kezdődött, mikor elkezdtem a kölcsön paklik építését. Ez kicsit tragikomikusra sikerült. Az egyik listába picinyke hiba csúszott ugyanis. Mentségemre legyen mondva, én hajnalban átküldtem a listát a miskolci kártyás kollegának, Andrásnak, de ő sem nézte át alaposabban addig, míg a vonaton neki nem álltunk nyomni pár teszt meccset. Egy tárgyas paklit raktam össze azzal az elképzeléssel, hogy majd az Időlassítónak elkezdheti dobálni a lapokat a kezéből, hármasával próbálhat húzni egy Kovácscéhet. A Kovácscéh visszahozza a Pokolkövet, Duplikátumot, Kisebb Zant, berobban, nyerét. Tapasztaltabb játékosok itt már ráncolhatják a homlokukat, ugyanis a harmadik meccs közepén Andris ránézett a lapra, és csak annyit mondott: “Azt írja nem jöhet játékba a gyűjtőből.” Miután jó 5 percig röhögtünk ezen Andris hősiesen vállalta, hogy így is megpörgeti a dekket. Nem jöhet mindig minden össze, na.

Gond nélkül megérkeztünk a helyszínre, ahol szokás szerint elég kényelmesen elfértünk, nem érződött, hogy amúgy munkanap van. Andráson kívül is voltak új játékosaink, összesen négyen. Paklik terén voltak régi és új koncepciók, kisebb-nagyobb csavarok ismerős témákon de érdekes módon nem volt se Mentor, se túl sok Notermanthi. Mivel februárban nem tudtam részt venni végül, így most került átadásra az első Epikus Achievement díjazása Takács Károlynak, egy jó Bölcsesség szakértelem.

Az én paklim eredetileg a Nagyobb idézésre akart koncentrálni. Ezzel szerettem volna horgonyos lényt – Arkangyalt vagy Kronoelementált, esetleg Hőst – becsalni a játékba olcsóért. Végül a pakli ettől kicsit eltávolodott és inkább azokra a lényekre került a hangsúly, amik játékba jövetelkor csinálnak valami hasznosat. Tudatfaló, Lord Fezmin, Helvir és társai megtámogatva Pikkelyes Thorgattal, Gépezettel. A paklin érződött, hogy csiszolatlan, utólag kicsit máshogy raknám össze, de ilyen az, amikor nincs tesztelés, de még egy árva kezdő kezet se húz az ember a dekkel.

Az viszont talán szerencse, hogy a horgonytól elmozdult az irány, mert felmerült meccsek közben, hogy a Nagyobb idézésnél a visszavétel az hátrány és esetleg felülírja a horgonyt. Kicsit elbizonytalanodtam. Én játszottam régen a paklit, senki nem szólt érte, hogy ne működne, de pesti versenyen pl. nem jártam akkortájt, így igazán hivatalos bíró se látta. Egy kérdést meg fog érni.

Nekem végül így alakult a játék:

Az egyetlen matchup, amire mondhatjuk, hogy teszteltem valamicskét. Szerencsére nagyon jó ütemben sikerült elindulni az első két meccsen, míg Lacinak akadoztak a húzásai, néha csont, néha tárgyak hiányoztak ahhoz, hogy meg tudjon indulni. A kritikus pillanatokban mindig tudtam prezentálni egy Az időrabló érintését kézből vagy Lord Fezminnel a gyűjtőből. A második meccsen egy Kronobogár is hathatósan hozzájárult ahhoz, hogy nálam legyen a tempó és ne haljon le az asztalom egy Tolmokov koktéltól.

A harmadik meccsen azért sikerült végül megmutatni a Pokolkövek erejét és megégtem, miután két Destabot kitettem ÉP-ből. Így 4 kő pont elég volt az elmúláshoz.

2-1

2. forduló, Horváth Zsolt, kontroll

Be kell valljam, kicsit meglepődtem, hogy Zsolt kontrollal érkezett, eddig inkább a proaktív dekkeket láttam tőle, most is ilyesmire számítottam. Így a játék elején nem is tettem ki a Destabot, meg is counterelte az Energiaitalomat. Azért kiderült, hogy bár a leszedések és counterek a helyükön vannak, a kivégzésnek sikerült egy elég ritka megoldást találni – az Északi tűzsárkányt. Úgy sejtem a Szörnybűvölt lényekből lehetett volna Titkos Rituáléval bepörgetni, esetleg Kisebb Zannal másolni, de erre végül nem került sor. Az első meccsben azért így is eltett a sárkány. Kicsit bevállalós voltam. Egy lapja volt, nem tudtam mi az, de biztos voltam benne, hogy nem leszedés, mert akkor már meghaltam volna. Egy kört kellett volna kihúznom, hogy a Pikkelyes Torgath – Káoszkígyó – Tudatfaló trió kiegészüljön még egy Tudatfalóval, így mindig legyen két lényem az őrposztban, dobassam, pusztítsam a manáját, aztán majdcsak jön egy Helvir. De sajnos egy topdeck Tisztítótűz levitte az egyszál blokkert és inkább meghaltam.

Ezután a második meccset sikerült hozni – jött Helvir -, a harmadikra viszont kevés időnk maradt. Elég jól sikerült elindulni, de az utolsó körben megérkezett megint a sárkány és bár voltak még bőven készleteim, megoldásom nem lett volna rá éppen.  De le is járt az idő, így függőben maradt.

1,5-0,5

3. forduló, Vaczó András, kontroll

Akárhogy is, András ellenKáoszkígyók csápoltak keresztül – kasul az asztalon mindkét oldalon. Rengetegszer meghaltak és még többször jöttek vissza 1 VP-ért, hogy tovább bomlasszák az ellenfél kezét. Andrásnál roppant idegesítőek voltak a Mandulanektárok. Az asztalom sajnos többször is áldozatául esett eme galádságnak.

Végül pár dolog az én javamra billentette a mérleget. Így például hogy a második körös Energiaital után a harmadik körös 7 VP-s Meditációm is létrejött, így a 4. körben 18 manából indulhattam meg. Az is sokat segített, hogy az A középszer pusztulása a játékok nagy részében teljesen használhatatlan volt, mert szinte csak a Kígyók tudtak megtelepedni az asztalon. Illetve a harmadik meccsen sikerült megvillantanom az epikus Nagyobb idézés – Óriás pöfeteg kombót a második körben, ami után 2 kisebb pöfeteg maradt az utókorra így elég hamar nyomás alá tudtam helyezni ellenfelemet.

2,5-0,5

4. forduló, Baross Ferenc – kontroll, Kettős erőbedobás

Mondanám, hogy az összes kontrollt megkaptam a mezőnyből de nem lenne igaz. Azt hiszem egy volt, ami ellen nem játszottam. Viszont mindegyiknek volt valami kis egyedisége, egy szín, egy téma, ami vitt bele némi érdekességet. Ferinél ez nem egy Északi Tűzsárkány volt, hanem a Kettős erőbedobás – Álomvirág/Szirének éneke motor – nyilván kiegészülve némi Mandulanektárral, aminek vidáman dobálta a kezéből a Ködmangót, Molgant, Sötét motyogót.

Rengeteget hibáztam. Mármint azon túl is, hogy sokszor elfelejtettem két lapot húzni a kettős erőbedobásra. Hogy a mentségemre is felhozzak valamit, nem rémlik, hogy az első meccsen láttam volna az A holtak bosszúját, így kicsit hülyén éreztem magamat, amikor egy kicsit feleslegesen ténfergő Fekete lyuk mellett kaptam az arcomba 10 sebet két holtak bosszújából. Mégsem ez volt igazán vészes, hanem itt is a Mandulanektár, ami játszi könnyedséggel takarította le az asztalt meccsenként legalább egyszer, és még gyógyított is kicsit, biztos ami fix.

Minden esetre tekintettel a hibákra abszolút megérdemelt győzelem volt Feri részéről, gratula ezúton is! Jómagam pedig a 4. helyre értem oda, amivel nem vagyok teljesen elégedetlen.

0-3

A top 4 végül így nézett ki:

  1. Baross Ferenc – kontroll, Kettős erőbedobás (Szirének énekének, Álomvirágnak és Mandulanektárnak dobált Ködmangóval, Molgannal és Sötét motyogóval)
  2. Aranyi Ákos – Kontroll (klasszik nagy lényes Chara-din kézből dobatásokkal)
  3. Panyik Zoltán – Őshangyás Gépezetes kombó dekk
  4. Poroszkai László – “Amikor játékba jön” lényes dekk Nagyobb idézéssel, pikkelyes torgathal, Gépezettel

Említésre lehet még érdemes, hogy Szabó Zoltán bár összesítésben utolsó lett, egymaga több achievementet teljesített, mint a többi 14 játékos összesen. Fattyas pakliját mintha erre tervezték volna, de ami igazán durva, hogy két A szaporaság jutalmával volt olyan köre, amikor több, mint 21 manát költött – jellemzően Teljes frontra, hogy aktiválja az érkező fattyakat.

A beszámolóhoz mellékelt dekklistákkal kapcsolatban Ákos dekkjét sajnos előbb sikerült összerendeznem, mint lefényképezni, így nem tudom a lapkészletből mi került végül pontosan a pakliba/side-ba és mi maradt ki. Illetve ha jól emlékszem, Rudolf Dániel jelezte, hogy pár kölcsön lapot már visszaadott, mire sikerült odaérnem és lefényképeznem a pakli listát.

Legközelebb várhatóan április végén fogunk tudni összeülni, de ez még folyamatban van. A formátum viszont egyszínű, Istenek háborúja lesz. Bővebb információkkal jelentkezünk, amint stabilizálódik a helyzet, találkozzunk ott!

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

Szólj hozzá!

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.