Versenybeszámoló – 2022. 02. 13. Hatalom korlátozása

Egy igen különleges versenybeszámoló következik, ugyanis egyből három játékos is versenybeszámolót a retroHKK Facebook csoportba. Ezeket a beszámolókat fésültem egybe és felraktam az első 4 helyezett paklilistáját.
A bevezetőt Ócsai László írta.

Versenybeszámoló

Ismét túl vagyunk egy retro HKK versenyen! A mai napon a már megszokott „10 Minutes” bisztróban gyűltünk össze, hogy a szokásos korlátozásunkon (a lap alján lévő évszám csak eggyel kezdődhet) további megkötések árnyékában (csak gyakori és nem gyakori lapok lehettek a pakliban) igyekezzünk győzelemre vezetni csapatainkat.
A megmérettetésre 8-an tudtunk jönni csak, ugyanis többen karanténba kényszerültek. A hangulat a szokásos, családias volt a meccsek jó hangulatban teltek. A verseny díjazásához a Beholder Kft támogatásából – több 2000-es évekbeli pakli mellett – egy 2004-es Azt mondam nem –et kaptunk.
Az izgalmas mérkőzésekkel tarkított versenyt végül a nálunk első versenyére érkező Györki Dávid nyerte! Erős, gyűjtővel is machináló, vp-t szívató kontroll paklit épített. Második helyre Horváth Zsolt ért oda egy elég egyedi kombó deckkel. Falat húzott, amit Tudati lenyomattal védett le, majd A közösség erejét felhasználva kis lényekkel verte agyon ellenfeleit. Zsolti esetében még szeretném megemlítetni, hogy rekord mennyiségű achievementet ütött ki. (1. Ölj meg egy varázslattal legalább 6 lényt, 2. Legyen a játékban legalább 10 lényed, 3. Legyen legalább 8 jelző a lapjaidon, 4. A játékban lévő lényeid alap ÉP-jének összege legyen legalább 15). Ehhez külön gratulálok neki! A harmadik helyen Takács Károly Pénz szentélye deckje végzett. Mintegy laza csípőből már az első meccsen kiütött egy epikus achievementet, amiről azt hittem, hogy ezen a formátumon lehetetlen megcsinálni! (később sikerült teljesíteni az epikus achievement további feltételét is!) Grat!
A résztvevők nevében ezúton is köszi Poroszkai Lacinak a szervezésért, reméljük mielőbb gyógyul és a márciusi megmérettetést már személyesen irányíthatja!
A terveink szerint március vége felé lesz a következő esemény, ami nagy valószínűséggel hagyományos viadal lesz! A pontos időpontért figyeljétek a csoportot, a https://retrohkk.hu–t és a beholder.hu –n a Versenykiírások menüpontot!
Mindenkinek köszi aki ott volt, hatalmas gratula a helyezetteknek! Jövő hónapban ugyanitt! 😉

1. hely: Györki Dávid beszámolója + paklilista

1. Forduló

Dégi János – Zene szakértelmes pakli.
Az első meccsen 2 Tudatfaló, 1 Végítélet, 1 Morgan pálca és 1 Óriás denevér volt a kezdőkezem.

Nagyon szoros volt ez a meccs. A 3. vagy 4. körben behúztam a harmadik Tudatfalót is.

Lejöttek a Tudatfalók, de az összesen 3-as vagy 4-es zene szakértelem mellet nem tudtam előre jutni, egy furulyával megtápolt vándormuzsikás terrorizált. Lejött az első Tudatfaló Hangrobbanás után meggyógyítottam a Morgan pálcával, de a Furulyával felszerelt lénye leütötte.

A 2. Tudatfaló ugyanerre a sorsra jutott, de a harmadik már túlélte. Sikerült húznom leszedést is, így végül meg tudtam nyerni a meccset. Sideolás után kivettem a Fegyverkovácsokat és a rubingólemet, mert csak kalandozókkal játszott. Illetve kiszedtem egy asztrális polipot és egy óriás denevért, szükség volt a felejtésre és a az időrabló érintésére.

A másik két meccsen jobban is húztam az első meccs kezdőkezéhez képest. Az egyik meccsen 2. körben kijátszott lénye erős gyengéjét kapott, 3 körben passzolt és 4. körében tudatromboltam. Fegyverszünet lassította a lidércúr és Óriás denevér menetelését, de 3 kör múlva a “Fekete Sereg” hullazabálóval kiegészülve pár kör alatt le tudta sebezni.
3:0 W

2. Forduló

Takács Károly – Pénz szentélye pakli.
Az első meccsen olyan gyorsan le tudtam hordázni, hogy nem derült, akkor még ki, hogy mivel játszik. Kincskeresőt, Kincskeresés szakértelmet és Aranyfecskét láttam.

Tárgyas koncepcióra gondoltam így az időrabló érintése és a felejtés itt is bement a pakliba. Az egyik meccsen a pénz szentélyét egyszer meg is tudta építeni. A rombolómba beledobtam a fegyverkovács által termelt dobótőrömet és leszedtem a pénz szentélyét, mielőtt tudati lenyomatot kapott volna.
3:0 W

3. forduló

Horváth Zsolt – Kombó pakli

Az első meccsen földanya csókja, sorvasztás vadászkutya hátráltatott. 6 lényem volt lent az asztalon, amikor egy Haarkon darazsai + éjféli pusztítás kombó leírtotta az egész bandámat. Rohanó idő miatt volt már pár lap a kezemben, így a második hullámban végül a fegyverkovács által termelt dobótőrok lehozták a meccset.

Manacsapdát sideoltam kivettem a Rubingólemet és 2 asztrális polipot. A második meccsen két Goldugarral kezdett, ezeket elvitte a végítélet. Ezután Vadászkutya érkezett, következő körében Mérges nyukmárt rakott le az én körömben ez a duó is a végítélet sorsára jutott. Kiraktam egy óriás patkányt aminek eldobtam a harmadik végítéletet.

A fegyverkovácsok érkezésekor 6 szörnykomponens birtokában már tudtam, hogy a manacsapdára meg kell tartanom a VP-t és nem lesz baj. 15 vp-nél is lepasszoltam a körömet. Haarkon darazsai jött 5-ért, 3 darázs falat épített. a negyediket megöltem egy erős gyengéjével. Jött az éjféli pusztítás megint, de a lényeimet egy manacsapda megvédte a biztos haláltól. A falat leütötte az Óriás denevér, Óriás patkány és a Tudatfaló által alkotott trió. 2 Jégcsapással leszedtem a Mérges nyukmárt és egy U.M.A-t is.

A harmadik mecs volt a leggyorsabb, itt is a manacsapda nyerte meg a meccset. A közösség erejét vagy nem húzta fel egyszer sem vagy nem volt rá manája nem tudom, de szerencsére a Haarkon darazsaival alkotot kombó nem sújtott le rám egyik meccsen sem.
3:0 W

Nagyon élveztem a tegnapi játékot és nagy öröm, hogy létrejött ez a Retro HKK közösség. Köszönöm Poroszkai Lacinak és Ocsai Lacinak hogy felkaroltátok a játék hőskorszakát. Baross Ferencnek köszönöm a honlap létrehozását, ez szerintem meghozza majd a kedvét másoknak is. Báder Matyi adott egy két tippet, hogy milyen jó lapok vannak a versenyre.
A fegyverkovács, rohanó idő és az időrabló érintését ő írta nekem sok más lappal eggyütt, de a rubingólemes hadizsákmány kombó nekem nem tetszett, így maradtam a korábban kigondolt pakli gerincét alkotó Leah vonalon. Morgan pálca, Lidércúr, Óriás patkány, Ködmangó, Hullazabáló, Óriás denevér, Jégcsapás, Visszatérés a túlvilágról és Asztrális polip.
A második színnek tudtam, hogy tudatrombolás miat az elenios nélkülözhetetlen. A harmadik színem a Végítélet miatt a Raia lett, sideban volt manacsapda és igazság pillanata, de alapból csak a 3 végítélet volt Raia.
Korábban volt Vaczó Andrásnál egy retro draft Panyik Zoli szervezte és 3 nemzeti bajnok is tiszteletét tette az eseményen, itt egy trollos paklit szedtem és volt 2 végítéletem hozzá. Ekkor tapasztaltam meg először, hogy ez a kártya pokolian erős. A Tharr az erős gyengéje miatt került a pakliba, ehhez jött a Matyi által javasolt Fegyverkovács.
Alapvetően lényes koncepciókra szímítottam és tudtam, hogy az agybénítás népszerű lesz, ezért nem akartam sok azonnali varázslattal játszani. A manacsapda csak sideban kapott helyet, mert nem a varázsponton akartam csücsülni, hanem Tudatfalóval, Tudatrombolással és Asztrális polippal elpusztítani az ellenfél manáját és nyerni a fekete lényeimmel, amilyen hamar csak lehet.
A paklin annyit biztosan változtatnék, hogy a Rubingólemet nem raknám be, mindig kisedoltam. Az időrabló érintését alapból használnám, de ez így 47 lap. szóval a következő versenyre még van mit csiszolni a paklin. A manacsapda marad sideban.

2. hely: Horváth Zsolt beszámolója + paklilista

Kezdeném a paklim leírásával, úgy ítéltem meg hogy meglepte az ellenfeleket.

A saját elnevezésem szerint “sorvasztó” paklival játszottam. A lényege hogy az ellenfél lényeinek sebzését “lesorvasztom”, erről földanya csókja, és a sorvasztás varázslat gondoskodik, tartalékból az aranyló ugarhéj (goldugar miatt ingyen jöhet) és a mérges nyukmár.

Az éber vadászkutya gondoskodik arról hogy ne üssön meg az ellenfél, illetve a Fal+Tudati lenyomat kombóval megállítom az ellenfél támadó lényeit és “hidegháborús állapotot” hozok létre, befagyasztott őrpossztal.

Ha felépült a fal akkor UMA+Nyukmár lekapkodja a lényeket, van rá idő.

Nem szükséges a fallal operálni ha nem jön, vadászkutyákkal simán védhető a helyzet, UMA és kis lények pedig lekapkodják az őrposztot. Nyukmárt a Fürdővel támogatom, illetve a fürdő az ellenfél lényekre tett lapjait/jelzőit is le tudja szedni. Nem lények ellen Udvari bolondot használtam.

Az ellenfelet Haarkon darazsaival és közösség erejével lehet kivégezni, de ha sok raia lény van lent akkor velük is lehet próbálkozni. Darazsakból és kis lények halálából (Színes dözmöng, surranó kígyó) Silistra is szintet léphet. Tömeges leszedésre kis lényeket könnyen lehet áldozni éjféli pusztításnak, vagy darazsakkal építkezek majd éjféli pusztítással irtok.

A pakli lassan dolgozik, de minél több idő eltelik egyre fojtogatóbb. Kalandozós, hordás, lényes pakli ellen jól tud működni, de az ellenfél sok lényirtása meg tudja fogni, célszerű kiegészítő pakliban ez ellen kifejezetten készülni.

Így nézett ki a gyakorlatban:

Első forduló

Első fordulóban Rudolf Dániel sheran és chara-din hordája ellen vettem fel a harcot, nagy nyomást gyakorolt, folyamatosan hozta le a lényeit, a vadászkutyák hűségesen védtek, míg végül felépítettem a Falat, tudati lenyomattal megvédtem. Üres őrposzttal dolgoztam, a falat nem tudta lerombolni Dani a tudati lenyomat miatt. Utána nyukmárral és UMA-val lekapkodtam a lényeit, de sebződtem a büntetések miatt. A nyukmárt tápoló Fürdőt folyamatosan ostromolta, 3 fürdőt is lerombolt, így végül a nyukmár folyamatos működéséhez szolgáló táp megszűnt.

Ugarhéjjal is tudtam sebzéseket csökkenteni, 2 volt kint. Éjféli pusztítás + Haarkon darazsaiból felépítettem Silistrát kb 5-ös szintűre, beküldtem az őrposztba ahol kis lényekkel támogattam. Végül 10-es szintű Silistrával tudtam legyőzni.

Második forduló

Ebben a fordulóban Ócsai Laci ellen játszottam. Laci kiépítette a víz síkját, megtámogatva az úszó lényeit. Felhúztam a Fal-at, majd tudati lenyomattal megvédtem. A játék elhúzódott, Laci a Hullámelementállal támogatta a víz síkját.
Végül kiraktam a közösség erejét, és Haarkon darazsakat idéztem, 16-ot tudtam lehozni. A víz síkja csökkentette a darazsak sebzését, így 2 darázzsal be tudtam ütni 2×6-ot. Érdekesség hogy a színes dözmöng színváltó képességét használtam, Leah színűre változtattam ezen kör elején, megtámogatva a darazsakat a közösség erejéből.

A következő körből ismét darazsakat idéztem, 12 vagy 16 VP-ből, akikkel Lacit támadtam és leütöttem a maradék ÉP-jét.
Laci a második játékban (ha jól gondolom side deckből becserélte) lehozott asztalra 2-3 db tiltott mágiát, amelynél a Falat nevezte meg. Udvari bolondot kerestem a pakliból pszi ernyővel, sikerült kirakni és elkezdtem visszavetetni a tiltot mágiát vele. Talán még volt egy lényirtás is éjféli pusztítással, aztán az idő lejárt.

Harmadik forduló

A harmadik fordulóban Györki Dávid nagyon érdekes és veszélyes kontrol paklija ellen játszottam, főleg fekete színekkel operált, támogatva tharr és raia leszedésekkel. Varázslatokból lesorvasztottam lényeit, vadászkutyával tartottam a frontot, fal felépült, amikor lejött a nyukmár neki fegyverkovács jött le, leszedegette a lényeimet, és szörnykomponensekből dobótőrözött. Meccs alatt sokszor sikerült Rohanó idővel lapot húznia, tudatrombolt, VP-t pusztított különféle módszerekkel.

Mind a 6 lényét leirtottam darázs+éjféli pusztítással, de túl nagy volt a nyomás fegyverkováccsal és fekete lényekkel.

Második körre Dávid side-olt, feltételezem manacsapdákat és leszedéseket hozott be. Én nem side-oltam.
Következő körben két goldugart hoztam le, és mindkettőt leszedte egy jól irányzott Végítélettel. Következő körökben 3 ugarhéjat szorongattam a kezemben, szegény goldugarokat lekésték egy körrel. Ismét jöttek a fegyverkovácsok, sikeresen manacsapdázott egy haarkon darazsait majd újabb manacsapda éjféli pusztításra.

A fekete lények nyomását nem bírtam így ismét győzött Dávid.

Gratulálok Dávidnak, megérdemelten vitte az első helyet, igen jó és számomra tanulságos meccsek voltak.

Végül második helyezést sikerült elérnem a versenyen.

Meglepően sok achievementet sikerült összehoznom, igen jó lapokat sikerült húznom: Influenza, Leah küldetése, Közös tudat (1995), Homokféreg, Unalmas béke (ezüst), Ouitmlen alkuja (ezüst), Vérvörös skorpió, gyak-ok közül Sárkánytojás és Quwarg. Ezeknek a lapoknak nagyon örültem, köszönet érte 🙂

Összességében nagyon élveztem a játékot. Baráti, családias hangulat volt, a játékosot tudtak egymással csere berélni is.

3. hely: Takács Károly – paklilista

4. hely: Ócsai László beszámolója + paklilista

A verseny előtt sokat méláztam azon, hogy vajon mivel érdemes egy ilyen formátumon indulni. Elég keveset játszottam 2000 előtt versenyjátékot, inkább az otthoni kártyázásra korlátozódott anno a lehetőségem. Emiatt sokszor a hagyományos formátumon is nehézséget okoz a pakli összerakása, nemhogy egy ilyen feszes keretek közé szorított esetben. (Az AK-ban közzétett pakli leírásokat inkább csak iránymutatásnak javaslom használni, mert a lapról-lapra összerakott deckek nekem valahogy eddig nem megfelelően működtek 😃 )

A hosszas mélázás közepette a helyszíneket nézegettem és szemet szúrt A víz síkja. Ez a sík -2 sebzéssel korlátozza a nem úszó lényeket és +1 ÉP-vel jutalmazza az úszókat. Úgy gondoltam, hogy a formátum nem kedvez a varázslattal ölő koncepcióknak, inkább a hordák fognak dominálni. És legyen bármilyen horda az ellenfél a -2 konstans sebzést senki nem fogja komálni. Nézzük egyáltalán össze lehet-e életképesre rakni ezt a koncepciót, hiszen kellene elegendő mennyiségű úszó lény is nekem, hogy én viszont tudjak sebezni.

Eleinte Chara-din-ban gondolkoztam mert ha úszó lény, akkor Vércápa (meg a szuper asztal takarítások: A halál csókja, Troglodita törzsfőnök), de a pakliépítés során rá kellett ébrednem, hogy a lila sajna nem fog beférni.

A pakli bázisa természetesen a zöld volt a pakliba tökéletesen illeszkedő lapjai miatt: Vízelementál, Hullámelementál, Opati polip, Óriás hattyú, Hínárevő piranha. A nem lény vonalon Királyi halastó, Úszás, Szökőár, Áradás kerültek még be.

A Hullámelementál ráadásul stabilitás jelzőket tud osztani a síkra ami nagyon megnehezíti a megszüntetését: sokszor volt rajta akár 10 jelző is a Királyi halastó védelmében ténykedő Hullámelementálnak köszönhetően.

A Vízelementál brutális ide, helyszín mellett 4-ért érkezik, hatalmas test, ráadásul ha az ellenfélnél akadna úszó lény, lekezeli, nehogy jól érezze magát a víz síkján… Ráadásul ha van kint halastó, akkor jöhet még olcsóbban is! A polip és hattyú gyorsan érkező, építő és rohamlények, a piranha inkább már középjátékban juthat szerepet, ezért ebből csak kettőt játszottam.

Az úszás-on sokat vívódtam, mert alapból semmit nem csinál. 1-ért lapot húzni viszont nagyon prémium a retro ideji HKK-ban, így a pakliméret csökkentés egyik tökéletes eszköze. Kombólapját az Örvényt csak side-ból toltam. Az Áradás az egyik legjobb lapom volt, 1vp-s keresés, elmebeteg.

Természetesen bekerült még Víziharc és a Tanulékonyság is. Ezekből 2-2 db-ot használtam. Víziharcot semmiképp nem akartam behúzni, mert az elején nem lehet vele mit kezdeni a magas költsége miatt. Volt rá 6 lapom ami keresi, úgy voltam vele, hogy majd azok berántják ha kell. Tanulékonyságból pedig azért nem játszottam hárommal, mert az is használhatatlan az elején, amíg nincs kijátszott Víziharcom. A másik három színemből nem sok lap került ugyan be, de mind nagyon hasznos és szükséges lapok voltak: Az erős gyengéje, Szakadék, Rohanó idő, Trosnyogó szakóca, Tüskepajzs.

Az alap felállás: hat 1 vp-ért érkező lénnyel játszottam, így jó eséllyel az első kört azzal kezdtem, Királyi halastó – Víz sikja – Hullámelementál kombóra hajtottam, majd a Víziharccal és Szökőárral támogatott lények pontot tesznek a játék végére. Nem tűnik túl bonyolultnak, igaz?

A hiba a képletbe ott csúszott, hogy nagyon horda-aggro deckekkel számoltam, így az egyéb lapokkal felálló paklikra (pl. bűbájok, épületek, szakértelmek) nem igazán volt megoldásom. Ezek ellen inkább a cserepaklival készültem. Tiltott mágia, Lopás szakértelem, Felejtés, Őrült varázsló, Béke szigete és Örvény. És a legnagyobb hibám a csere pakli összeállításánál: Agybénítás.

Ez azért volt hiba, mert az utolsó pillanatban került a side-ba az Egyszerűsítések helyére. Na majd legközelebb… 😃
Na de nézzük mit sikerült összehoznom ezzel az összeállítással:

1.meccs:

vs. Bereznai Tamás
Tomi egy repülő koncepciót hozott, Bombagoly, Élőholt Mirg, Légirozmár, Gitonga és hasonló nyalánkságok próbálták idő előtt elkaszálni az úszó hordát, MuGrak képződmény, Függőhíd, Elzárások és hasonló gonoszságokkal megtámogatva.

A paklim tökéletesen hozta az elvárt szintet, kikerült a sík, az ellenfelem ugyan tudott egyeket ütögetni, de helyszín és az érkező Víziharc szakértelemmel támogatott lényeim szépen leszedegették a lényeit. Ez elmondható mindhárom meccsre. Tomi kicsit kapkodva játszott, úgy éreztem nem mindig gondolja át alaposan mit kéne lépni, így pár hiba is becsúszott neki. Kihasználtam ezt és nyertem.
3-0

2.meccs:

vs. Horvát Zsolt
Az első győzelmemtől megrészegülve indultam neki a második rundónak. Ugyan mi baj történhet?

Lassan építkeztem a megszokott sémát követve, Zsolti csak várt. Nem tudtam mivel játszik pontosan, de előző kör végén láttam még az asztalán egy rakat lényt, szóval gondoltam sima horda.

A negyedik körben robbant a felismerés, hogy itt nekem végem lesz: Érkezett 4 vp-ért egy Haarkon darazsai. A három darázs épített egy Falat. Igazán csak akkor kezdtem hümmögni amikor a Fal kapott egy Tudati lenyomatot. A Fal miatt őt nem támadhattam, a lenyomat miatt pedig nem tudtam rombolni a Falat.

Szuper.

Tudtam, hogy a paklimban nincs megoldás erre a helyzetre. Egyet tehettem: Víz síkja, aztán a kis lényeivel semmit nem fog érni. Jött is a sík, ahogy kell kapta a stabilitás jelzőket, én meg kényelmesen hátradőltem és felajánlottam egy döntetlent.

Zsolti nem fogadta el… Pár kör múlva jött is a Közösség ereje, majd később egy nagyon sok vp-ből megtolt Haarkon darazsai…

Remek.

Sideoltunk gyorsan, de a második meccs vége előtt letelt az idő.
2-4

3. meccs:

vs. Rudolf Dániel
Szintén biztos voltam, hogy horda ellen kell mennem. Az előző meccs sokkja még bennem volt, így óvatosan indultam neki. Az első játékban mintaszerűen jöttek a dolgok, viszonylag simán nyertem.

A második partit ő kezdte, jöttek sorban a gonoszságok: Káoszmester, Aurafaló, Szőrlajhár… Ekkor a kezem így nézett ki: Víz sik, 3db Szakadék, 2 Úszás, Áradás, Örvény, Vízelementál, Víziharc szakértelem… Az asztalom sem volt túl acélos. El is kezdtem gyűjtögetni a manát, hogy szép lassan megmutassam a szakadék alját a drágító brigádnak. Sajnos közben jött még pár idegesítő lény (Udvari bolond, Királyi tanácsadó 2x) Lemorzsolt.A harmadik meccsbe gyorsan belekezdtünk, hogy hátha eldönthetjük a párharcot, de sajnos nem volt idő befejezni.
3-3.

Így zártam a nagyreményű versenyt a 4. helyen.

Kicsit elkapkodtam talán a pakliépítést, de leginkább a side összeállítást. Ha nem csak hordákban gondolkodom akkor talán jobban felkészülhettem volna az ellenfelekre és lehetett volna esélyem egy jobb eredmény elérésére.

A koncepcióban szerintem volt lehetőség, ezért megfontolom, hogy ha lesz még ilyen formátum megpróbálom reszelgetni kicsit, hogy egyszer még eljöhessen majd az úszó lények nagy napja!

Pály Norbert beszámolója

A második helyezett, Horváth Zsolt előszavaival:

Megosztanám 8 éves fiam, Norbert élményét is, Ő maga fogalmazta saját szavaival.
Ő kalandozós trollpaklival játszott, amely meg volt támogatva leszedő épületekkel, különféle tápokkal. Gyógyulásnak vámpír tőrt használt. Kivégzésre titkos folyosó szolgált.
A pakli lényege hogy egy vagy pár nagyra növesztett troll óriási ütéseket visz be őstroll agyalóval vagy más eszközök használatával, végül a titkos folyosón átnyargalva agyonüti az ellenfelet.
Nagyon jó volt a verseny és ennek örülök hogy kétszer tudtam nyerni. Először Károllyal játszottam, az ő paklija nagyon jó volt. Én lényeket és építményeket játszottam ki, Károly mindig termelt szörnykomponenseket, és leszedte. Pénz szentélyét használt. Én ködkapuval hoztam vissza a kalandozóimat. Kijátszottam a Troll lady-t, a trollt, a kínzókamrát.
Utána Jánossal játszottam, az első körben még vezettem, azt megnyertem.
Úgy volt hogy sebeztem a lényeibe, és lent volt a titkos folyosó, feláldoztam és így nyertem meg.
Második körben János nyert, és a harmadik körben is.
Utána Tamással játszottam.
Az első kör max fél órás volt, azt Tamás nyerte meg, utána nyertem még én, azt is úgy nyertem meg hogy támadtam a lényeit és szerencse hogy lent volt a titkos folyosó, és ezt feláldoztam és úgy nyertem meg.
Hetedik lettem a nyolcból.
Örültem hogy két meccset nyertem, meg hogy nyertem lapokat. Jól éreztem magam.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.