Következő verseny

Retro HKK verseny az Ősök Városa (2000 április) megjelenése előttről
Időpont: 2022. november 5. 10 óra.
Helyszín: 10 Minutes Bisztró Budapest, Futó u. 47-53
Formátum:  Hagyományos verseny
Nevezési díj: 2000 Ft
Díjazás: ultraritka, boosterek
Tiltott lapok: A mágia létsíkja, Teológia, Pszí szakértelem, A falak ereje
Tiltott mágia csak a kiegészítő pakliban szerepelhet
Az Alkalmazkodás a lapokat a Semmibe teszi, nem a gyűjtőbe.
Nagyobb idézés -nél MINDENKÉPPEN visszakerül a lap a kijátszója kezébe. Ez minden más szabályt ( pl. horgony ) is felülír.
Retro HKK versenyek teljes szabálya ( legalább egyszer olvasd el 🙂 A kiírásban lehet hiba, a szabályok oldalon kevésbé valószínű.
A pakli min. 45 lapból (max. 4 szín, minden lapból max. 3) + 20 lapos kiegészítőből áll. A pakliban csak az Ösök Városa kieg előtt megjelent lapok használhatóak (lásd lentebb)
Achievementek:
A verseny során külön jutalom jár különféle achievementek eléréséért. Ezeket triggereléskor egyből jelezzétek a szervezőnek!
A sima achievementeket ha valamelyik feltétel teljesül, abban a pillanatban jelezzétek a szervezőnek! Teljesítésükért zsákbamacskát lehet húzni. Ezekben jellemzően régi lapok találhatóak – normál kiegek, AK, csillagképek, invázió, etc. Egy achievementet egy versenyen csak egy játékos érhet el, de a következő versenyen újra lehetőség van megoldani.
Epic achievementeket összesen csak egy játékos, egyszer tud megoldani az évben. Ezek jellemzően igénylik, hogy a dekk valamilyen témára épüljön, és még akkor sem biztos, hogy sikerül megoldani. FONTOS, hogy ha más nincs a kiírásban, akkor is legalább döntetlent kell elérni azon a meccsen, amikor az achievement triggerelt ÉS azon kívül még legalább egy döntetlent el kell érni az adott versenyen. Cserébe a jutalom is jóval értékesebb – de csak a teljesítéskor derül ki melyikért mi jár.
Végül vannak secret achievementek. Ezeknek csak a neve látszik. Jellemzően nem kell jelezni a teljesítésüket, a szervező jelzi, ha valakinek véletlenül sikerült teljesíteni. Szintén csak egyszer oldhatóak meg.
Achievementek listája

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.