Következő verseny

Retro HKK verseny az Ősök Városa (2000 április) megjelenése előttről
A versenykiírások leghamarabb itt jelennek meg: http://www.beholder.hu/?m=hkk&cikk=5249
Időpont: 2023. június 10. 10 óra.
Helyszín: 10 Minutes Bistro, 1082, Budapest, Futó u. 47-53
Formátum:  Hagyományos verseny – Csak az Árnyékhold előtt (1998. december) előtt megjelent lapokat lehet használni.
Nevezési díj: 2000 Ft
Díjazás: ultraritka, boosterek
Tiltott lapok:  A mágia létsíkja, Pszi szakértelem, Teológia. Tiltott mágia csak a kiegészítõben lehet. Az Alkalmazkodás a lapokat a Semmibe teszi, nem a gyűjtőbe. A Nagyobb idézés visszaveteti a horgonyos lapokat.
A használható kiegészítők: https://docs.google.com/spreadsheets/d/12DfzYDbDgUkQcOi9Kz8a6b8TfcuLfGds/edit?fbclid=IwAR2-pUWfxHsY4yqd4l8iIW-vsO1C53eyqfGVoY_iHOEl4or6GxvnRfPVkJw#gid=297008415
Az Alkalmazkodás a lapokat a Semmibe teszi, nem a gyűjtőbe.
Nagyobb idézés -nél MINDENKÉPPEN visszakerül a lap a kijátszója kezébe. Ez minden más szabályt ( pl. horgony ) is felülír.
Retro HKK versenyek teljes szabálya ( legalább egyszer olvasd el 🙂 A kiírásban lehet hiba, a szabályok oldalon kevésbé valószínű.
A pakli min. 45 lapból (max. 4 szín, minden lapból max. 3) + 20 lapos kiegészítőből áll. A pakliban csak az Ösök Városa kieg előtt megjelent lapok használhatóak (lásd lentebb)
Achievementek:
A verseny során külön jutalom jár különféle achievementek eléréséért. Ezeket triggereléskor egyből jelezzétek a szervezőnek!
A sima achievementeket ha valamelyik feltétel teljesül, abban a pillanatban jelezzétek a szervezőnek! Teljesítésükért zsákbamacskát lehet húzni. Ezekben jellemzően régi lapok találhatóak – normál kiegek, AK, csillagképek, invázió, etc. Egy achievementet egy versenyen csak egy játékos érhet el, de a következő versenyen újra lehetőség van megoldani.
Epic achievementeket összesen csak egy játékos, egyszer tud megoldani az évben. Ezek jellemzően igénylik, hogy a dekk valamilyen témára épüljön, és még akkor sem biztos, hogy sikerül megoldani. FONTOS, hogy ha más nincs a kiírásban, akkor is legalább döntetlent kell elérni azon a meccsen, amikor az achievement triggerelt ÉS azon kívül még legalább egy döntetlent el kell érni az adott versenyen. Cserébe a jutalom is jóval értékesebb – de csak a teljesítéskor derül ki melyikért mi jár.
Végül vannak secret achievementek. Ezeknek csak a neve látszik. Jellemzően nem kell jelezni a teljesítésüket, a szervező jelzi, ha valakinek véletlenül sikerült teljesíteni. Szintén csak egyszer oldhatóak meg.
Achievementek listája

retroHKK Facebook csoport

Nem vagy egyedül, aki szívesen nézegeti a 25 éves, ősöreg HKK lapokat. Csatlakozz a retroHKK Facebook csoportjához, ahol más lelkes HKKsokkal lehetsz egy helyen. És még exluzív tartalmak is várnak rád.